Postin käyttöoikeushallinta mahdollistaa nopeat liiketoimintamuutokset

Postin käyttöoikeushallinta mahdollistaa nopeat liiketoimintamuutokset

 

Pulsen Integration tuottaa nopeasti kehittyvälle Postille palvelun, jolla se pystyy huolehtimaan yhä paremmin myös digitaalisen kaupankäynnin ja asiakkaidensa arjen sujuvuudesta. Automatisoitu käyttöoikeushallinta on helpottanut uusien palveluiden käyttöönottoa sekä mahdollistanut nopeat liiketoiminnan muutokset.

 

Liiketoimintayksikkömme ovat panostaneet uusien palveluiden kehittämiseen. Halusimme tehostaa käyttöoikeuksien hallintaa sekä omien että kumppaniemme työntekijöiden osalta. Pulsen Integrationin asiantuntijat kuuntelivat toiveitamme ja kertoivat, miten automatisoitu käyttöoikeuksien hallinta kannattaa toteuttaa. He olivat alusta lähtien sitoutuneita auttamaan meitä. Saimme heiltä ideoita, joita emme olleet tulleet itse ajatelleeksi”, sanoo Postin Solution Manager Helena Lähdesmäki.

 

Postilla on satoja tietojärjestelmiä, ja uusia järjestelmiä otetaan käyttöön liiketoiminnan tarpeiden mukaan myös pilvipalveluna. SAP-käyttöoikeudet hoituvat nyt identiteetinhallinnan kautta suoraan SAP:in keskitettyyn käyttäjähallintaan. SAP-tunnukset muodostuvat automaattisesti.

 

Uudet tietojärjestelmät nopeammin käyttöön

Postin verkkotunnukset tulevat automaattisesti HR-tietojen perusteella ja käyttöoikeudet joihinkin tietojärjestelmiin työntekijän roolin perusteella. Työsuhteen muuttuessa tai päättyessä Postin verkkotunnukset sulkeutuvat ja identiteetinhallinnan piirissä olevien sovellusten oikeudet poistuvat. Käyttäjälle ei jää turhia lisenssejä käyttöön.

 

”Tiedämme mitä oikeuksia ja resursseja myös ulkoiset työntekijät ovat saaneet haltuunsa. Olemme saaneet karsittua huomattavasti käyttöoikeuksien hallintaan liittyvää manuaalista työtä. Se tuo meille merkittäviä säästöjä, ja parempaa tietoturvaa. Kyseessä on liiketoimintakriittinen palvelu, ja identiteetinhallinnan arvo tunnustetaan organisaatiossamme yhä laajemmin”, kertoo Lähdesmäki.

”Pyrimme lisäämään työntekijöiden roolien pohjalta automaattisesti saatujen oikeuksien määrää.”

 

Palvelun piiriin otetun uuden tietojärjestelmän käyttöönotto sujuu aiempaa joustavammin, koska käyttöoikeuksia saadaan työntekijöille järjestelmästä lähes reaaliaikaisesti. Jälkikäteen on helppo selvittää, kuka hyväksyi käyttöoikeuden, milloin ja mihin järjestelmään. ”Loppukäyttäjätkin näkevät omat käyttöoikeutensa.”

 

Jatkuvasti kehittyvä ympäristö

Automatisoitu käyttöoikeushallinta kattaa myös kaikki Postin ulkoiset käyttäjät, joita on noin 6.000. Pitkälle viety automaatio parantaa tietoturvaa, ja käyttöoikeudet voidaan määritellä nyt myös kumppanikohtaisesti.

”Vastasimme liiketoiminnoista kumpuavaan tarpeeseen, ja lähdimme hakemaan tehokkaampaa ratkaisua myös ulkoisten käyttäjien hallintaan. Ostamme kumppaneiltamme muun muassa tietotekniikan ja logistiikan palveluita. Ulkoisten käyttäjien määrä on kasvanut nopeasti.”

 

Postin kumppanit voivat pyytää käyttöoikeuksia myös itsepalveluportaalista. ”Hyväksyminen tapahtuu määrittämämme prosessin mukaisesti”, painottaa Lähdesmäki. ”Voimme luoda nopeasti käyttöoikeuksia vaikkapa 3.000 kesätyöntekijälle ja yritysostojen kautta Postin palvelukseen siirtyville henkilöille. Ympäristön kehittämiseen tarvitsemme Pulsenin asiantuntijoiden osaamista. He hoitavat myös vaativimmat tukipyynnöt ja vastaavat teknisestä kokonaisuudesta.”