Identiteetin- ja pääsynhallinta edistää Centrian digitalisoitumista

IDENTITEETIN- JA PÄÄSYNHALLINTA EDISTÄÄ CENTRIAN DIGITALISOITUMISTA

Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa toimiva Centria-ammattikorkeakoulu on noin 3000 opiskelijan ja 300 työntekijän koulutusorganisaatio, jossa käytetään opetukseen runsaasti nykyaikaista tieto- ja viestintätekniikkaa. Digitalisaatio ja pilvipalveluiden käyttö etenee oppilaitoksessa kovaa vauhtia. Identiteetin- ja pääsynhallinta (IAM) on tehostanut opetusta, vähentänyt manuaalista työtä sekä parantanut tietoturvaa.

Pulsen Integrationin asiantuntijat ovat toteuttaneet Centrian tarpeisiin pitkälle automatisoidun identiteetin- ja pääsynhallinnan (IAM) -palvelun, joka on helpottanut ja tehostanut myös nykyaikaisten opetusmenetelmien käyttöä.

 

”Meillä opettajat ja opiskelijat voivat hyödyntää joustavasti uusinta ICT-tekniikkaa. Jotta se on mahdollista, käyttöoikeuksia on hallittava ja tietoa on suojattava tehokkaasti”, kertoo Centrian Tietohallintopäällikkö Jarmo Kauppinen. ”Ympäristömme vaatii jatkuvaa kehittämistä ja Pulsen Integrationin asiantuntijoilla on ollut merkittävä rooli Centrian digitalisaation tukemisessa. He tuntevat ympäristömme ja tarpeemme. Centrian digitalisaatiota vie eteenpäin 10 henkilön digikehittämispalveluiden tiimi, jossa on eri prosessien asiantuntijoita, Pulsenin tuki tälle tiimille on todella tärkeää.”

 

EDISTYKSELLISTÄ TEKNIIKKAA OPETUKSEEN JA OPPIMISEEN

 

Centria järjestää vuosittain jopa pari sataa verkkokurssia. ”Olemme panostaneet jo hyvinkin pitkään uuden ICT-teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tarjoamme opetukseen erittäin monipuoliset ja hyvin toimivat työkalut. Kaikilla kursseilla on mahdollisuus tavalla tai toisella käyttää nykyaikaisia opetusvälineitä, näin pystytään tarjoamaan monimuotoisia opiskelutapoja.”

Automatisoitu käyttöoikeushallinta kattaa kaikki Centrian noin 3000 tutkintoa suorittavaa opiskelijaa, sekä avoimen kautta opintojaan suorittavat. Tiedot liikkuvat eri järjestelmien välillä saumattomasti ja tarvittavat tiedot opiskelijoista ja opettajista sekä jäsenyyksistä eri alustoille muodostuvat automaattisesti.

 

”Tarjoamme heille käyttöoikeudet ja tunnukset, jotta he pääsevät käsiksi tarvitsemaansa kurssi- ja opetusaineistoon. Meillä on vahvaa tekniikan, liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalan koulutusta. Opettajamme arvostavat sitä, että he voivat keskittyä entistä paremmin opetustyöhön. Koronan vaikutuksesta lähes kaikki opetus on tarjolla verkkovälitteisesti ja miellyttävä käyttökokemus opiskelijalle on erittäin tärkeää, olennainen osa sujuvuutta on toimiva identiteetinhallinta. Olemme menossa kohti hyflex opetusta, jossa opiskelija voi vapaasti valita suoritustavan itselle sopivaksi; lähiopetus, luennon online seuranta tai kokonaan itsenäisesti verkossa opiskelu tai kaikkia toteutustapoja ristiin, sen mukaan mikä hänelle parhaiten soveltuu. Tämä tulee asettamaan isot haasteet teknologia ratkaisuille.

 

Opiskelijoiden ja opettajien verkkotunnukset luodaan sekä ne päättyvät opintohallinnonjärjestelmässä ja HR-järjestelmässä olevan tiedon perusteella. Käyttöoikeudet kurssiaineistoihin määräytyvät opiskelijan ilmoittautumisten ja opettajan vahvistamien oikeuksien mukaan. ”Käyttöoikeuksien ja tunnusten luominen hoituu automatisoidusti, eli manuaalista työtä ei tarvita. Tietoturvan taso on noussut. Identiteetinhallinta on ICT-ympäristömme ydintä, ja se on meille tärkeää”, sanoo Kauppinen.

 

SÄHKÖISET TYÖTILAT AUTOMAATTISESTI

 

”Meillä on myös vaihto-oppilaita eri puolilta maailmaa”, sanoo Kauppinen. ”Centria on yksi kansainvälisimmistä ammattikorkeakouluista Suomessa”

AD- ja Azure AD -ympäristöön integroidun Microsoft Identity Managerin myötä opettajien ei tarvitse huolehtia verkko-opetukseen tarvittavien sähköisten työtilojen luomisesta. ”Ne hoituvat nyt automaattisesti ja kustannustehokkaasti. Kurssin alkaessa sähköiset työtilat ovat työkaluineen valmiina. Kurssilaiset pääsevät käsiksi kurssiaineistoon välittömästi, kun vahvistus kurssille osallistumisesta on opintohallinnonjärjestelmässä tehty. Identiteetinhallinta on tärkeä osa arkeamme.”

 

Microsoft pohjainen identiteetin- ja pääsynhallinta on ollut käytössä Centrialla jo vuosia. Lähivuosien isoimpia kehitysasioita ovat olleet oppilastietojärjestelmän päivitys Peppi-tietojärjestelmään sekä pilvipohjaisen Itsleaning oppimisalustan käyttöönotto. Myös erilaiset tietosuojavaatimukset ovat jatkuvassa tarkkailussa.

 

Pulsenin kanssa yhteistyö on ollut sujuvaa, he kertovat meille rehellisesti vaikkapa järjestelmään liittyvistä rajoitteista ja kuinka asioita olisi järkevintä ratkaista. Vuoropuhelu on aitoa ja suoraa. ”Pulsen on meidän tietohallinnollemme strategisen tärkeä kumppani.” Jarmo Kauppinen

Pulsen tuottaa Centrialle jatkuvaa tukipalvelua sekä integraatioita.

 

SUOMEN KANSAINVÄLISIN KORKEAKOULU NUMEROINA:

  • 3000 tutkintoa suorittavaa opiskelijaa
  • 300 opettajaa ja työntekijää
  • 20 % opiskelijoista ulkomaalaisia tai ulkomaiset juuret omaavia
  • 90 saapuvaa vaihto-opiskelijaa eri puolilta maailmaa vuosittain
  • 80 lähtevää opiskelijaa eri puolille maailmaa vuosittain
  • noin 200 verkkokurssia vuodessa