Käyttöoikeushallinta edistää Centrian digitalisoitumista

IDENTITEETINHALLINTA EDISTÄÄ CENTRIA-AMMATTIKORKEAKOULUN DIGITALISOITUMISTA

Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa toimiva Centria-ammattikorkeakoulu on noin 2.900 opiskelijan ja 250 työntekijän koulutusorganisaatio, jossa käytetään opetukseen runsaasti nykyaikaista tieto- ja viestintätekniikkaa. Centria kouluttaa mm. kiinalaisia opiskelijoita sairaanhoitajiksi käyttämällä etä- ja lähiopetusta sekä verkko-oppimisympäristöjä. Digitalisaatio ja pilvipalveluiden käyttö etenee oppilaitoksessa kovaa vauhtia. Identiteetinhallinta on tehostanut opetusta, vähentänyt manuaalista työtä sekä parantanut tietoturvaa.

Pulsen Integrationin asiantuntijat ovat toteuttaneet Centrian tarpeisiin pitkälle automatisoidun identiteetinhallinnan, joka on helpottanut ja tehostanut myös nykyaikaisten opetusmenetelmien käyttöä.

 

”Meillä opettajat ja opiskelijat voivat hyödyntää joustavasti uusinta ICT-tekniikkaa. Jotta se on mahdollista, käyttöoikeuksia on hallittava ja tietoa on suojattava tehokkaasti”, kertoo Centrian IT-päällikkö Jarmo Kauppinen. ”Osana tänä kokonaisuutta päätimme tehostaa identiteetinhallintaamme Pulsen Integrationin asiantuntijoiden johdolla. He tunsivat entuudestaan ympäristömme ja tarpeemme. Tarvitsimme kumppanin automatisoidun käyttöoikeuksien hallinnan toteuttamiseen.”

Centrialla käynnistettiin vuonna 2014 mittava IT-arkkitehtuurin yhtenäistämishanke. Osana uudistusta Skype for Business -työkalulla varustettu Office 365 -viestintäratkaisu tarjottiin opettajien lisäksi myös opiskelijoille.

 

Edistyksellistä tekniikkaa opetukseen ja oppimiseen

Centria järjestää vuosittain jopa pari sataa verkkokurssia. ”Olemme panostaneet jo hyvinkin pitkään uuden ICT-teknologian tarjoamiin mahdollisuuksiin. Tarjoamme opetukseen erittäin monipuoliset ja hyvin toimivat työkalut, kuten SaaS -palveluina tuotettavat verkko-oppimisympäristöt. Kaikilla kursseilla on mahdollisuus tavalla tai toisella käyttää nykyaikaisia opetusvälineitä, näin pystytään tarjoamaan monimuotoisia opiskelutapoja.”

Automatisoitu käyttöoikeushallinta kattaa kaikki Centrian noin 2.900 tutkintoa suorittavaa opiskelijaa.

 

”Tarjoamme heille käyttöoikeudet ja tunnukset, jotta he pääsevät käsiksi tarvitsemaansa kurssi- ja opetusaineistoon. Meillä on vahvaa tekniikan, liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalan koulutusta. Järjestämme esimerkiksi kemianteollisuutta palvelevaa koulusta, joka on Kokkolan seudulle erityisen tärkeää. Opettajamme arvostavat sitä, että he voivat keskittyä entistä paremmin opetustyöhön.”

 

Opiskelijoiden ja opettajien verkkotunnukset tulevat sekä päättyvät opintohallinnonjärjestelmässä olevan tiedon perusteella. Käyttöoikeudet kurssiaineistoihin määräytyvät opiskelijan ilmoittautumisten ja opettajan vahvistamien oikeuksien mukaan. ”Käyttöoikeuksien ja tunnusten luominen hoituu automatisoidusti, eli manuaalista työtä ei tarvita. Tietoturvan taso on noussut. Identiteetinhallinta on IT-ympäristömme ydintä, ja se on meille tärkeää”, sanoo Kauppinen.

 

Sähköiset työtilat automaattisesti

”Meillä on myös vaihto-oppilaita eri puolilta maailmaa”, sanoo Kauppinen. ”Centria kouluttaa parhaillaan Kiinassa sairaanhoitajia. Kouluttaminen tapahtuu paikan päällä ja myös etäopetuksena Suomesta käsin.”

AD- ja Azure AD -ympäristöön integroidun Microsoft Identity Managerin myötä opettajien ei tarvitse huolehtia verkko-opetukseen tarvittavien sähköisten työtilojen luomisesta. ”Ne hoituvat nyt automaattisesti ja kustannustehokkaasti. Kurssin alkaessa sähköiset työtilat ovat työkaluineen valmiina. Kurssilaiset pääsevät käsiksi kurssiaineistoon välittömästi, kun vahvistus kurssille osallistumisesta on opintohallinnonjärjestelmässä tehty. Identiteetinhallinta on tärkeä osa arkeamme.”

 

Kauppisen mukaan koko projekti ja ratkaisun käyttöönotto onnistuivat todella hyvin. ”Kaikki tavoitteemme ovat täyttyneet, ja olemme erittäin tyytyväisiä identiteetinhallinnan kokonaisuuteen. Seuraavaksi varaudumme opetushallinnon Peppi-tietojärjestelmän käyttöönottoon vuoden 2018 lopulla. Projekti on aluillaan, ja identiteetinhallinnan osalta kehitystyö jatkuu Pulsenin kanssa esimerkiksi EU:n tietosuojauudistuksen osalta. Pulsenin kanssa yhteistyö on ollut sujuvaa, he kertovat meille rehellisesti vaikkapa järjestelmään liittyvistä rajoitteista ja kuinka asioita olisi järkevintä ratkaista. Vuoropuhelu on aitoa ja suoraa. ”Pulsen on meidän tietohallinnolle strategisen tärkeä kumppani.” Jarmo Kauppinen

Pulsen tuottaa Centrialle jatkuvaa tukipalvelua sekä integraatioita, ja on mukana Peppi-tietojärjestelmän kehityskonsortiossa.

 

Suomen kansainvälisin korkeakoulu numeroina:

  • 2.900 tutkintoa suorittavaa opiskelijaa
  • 250 opettajaa ja työntekijää
  • 20 % opiskelijoista ulkomaalaisia tai ulkomaiset juuret omaavia
  • 90 saapuvaa vaihto-opiskelijaa eri puolilta maailmaa vuosittain
  • 80 lähtevää opiskelijaa eri puolille maailmaa vuosittain
  • noin 200 verkkokurssia vuodessa