Loppukäyttäjä - yrityksen hukattu voimavara!


Yhä useammat meistä käyttävät vapaa-ajallaan sosiaalista mediaa, kirjautuvat Facebook tunnuksillaan erilaisiin palveluihin, tilaavat tavaraa ja palveluja verkosta sekä ratkovat itsepalveluna ongelmatilanteita kuten salasanojen uusiminen.


Illalla sohvalla tai sängyssä on käytössä tabletti ja pihalla älypuhelin. Erilaisiin palveluihin päästään sujuvasti laitetta vaihtamalla. Olisiko hyvä, jos vastaavat palvelut olisivat käytössä myös työpaikoilla?


Teimme kevään aikana muutaman IT-ympäristön kartoituksen suomalaisiin keskisuuriin ja pienempiin yrityksiin. Silmiinpistävää on se, että käyttäjät ovat usein valmiimpia muutokseen kuin yrityksen johto tai IT-osasto edes osaavat aavistaa. Monet käyttäjät käyttävät hyvinkin paljon erilaisia laitteita ja palveluja vapaa-ajallaan, työpaikalla taannutaan kuitenkin vanhoihin työtapoihin.


Käyttäjien joukosta löytyi myös paljon halukkuutta osallistua yrityksen toimintatapojen kehittämiseen, mitään foorumia tälle ei kuitenkaan välttämättä ollut. Mikä hukattu voimavara!


Jotta modernit työtavat saadaan käyttöön, kannattaa muutama perusjuttu laittaa kuntoon ennen uusien palvelujen käyttöönottoa. Mikäli kiinnostuit, kysy lisää Pulsenin IT-infran kehityspalveluista.